Mászószabályzat

Mászószabályzat

A mászó jam időtartama:

  • augusztus 08-án csütörtökön 8:15-tól 20:00-ig,

  • augusztus 09-én pénteken 8:00-tól 19:00-ig

  • augusztus 10-én szombaton 8:00-től 19:00-ig tart,

  • augusztus 11-én vasárnap élménymászás (pontozáson kívül)

Ez idő alatt 32 utat (különböző nehézségben) teljesíthetnek, de kategóriánként minimum 6 utat kell mászni. A mászást elölmászásban Pink point rendszerben kell teljesíteni. A továbbhaladáshoz csak a természetes falfelületet, illetve a beépített műfogásokat lehet használni, amennyiben a kötélbe terhelsz, azonnal le kell ereszteni (ebben az esetben az utak benézésére nincs lehetőség!).

A tiltások szalaggal vannak jelölve, ezeket a területeket semmilyen módon nem lehet érinteni, ezen területek használata esetén a mászás sikertelen próbálkozásnak minősül és le kell ereszteni a versenyzőt.

Értékelhető mászásnak csak a top minősül. A kísérletek maximális száma 10 lehet, nem számít sikertelen próbálkozásnak a fogástörésből adódó esés.

A fesztivál egyfordulós, a végeredményt a mászott utak összértéke adja, amely általunk meg határozott pontozási rendszerben történik. Az első helyezett pontegyenlősége esetén szuperdöntő lesz a vasárnapi napon. Szuperdöntő mászása izolációval történik (On sight).

Az adott utak mászása előtt az értékelő lapot a szektorokér felelős bírónál a mászás előtt le kell adni, a mászás a leadás sorrendjének megfelelően történik (több út egyidejű „lefoglalására” nincs lehetőség!). Sikeres mászás után az értékelő lapot az adott szektor bírójával igazoltatni kell. Ennek hiánya érvénytelen mászásnak minősül. Az értékelő lapokat a regisztrációban minden nap zárás után 15 percen belül kötelező leadni, amennyiben ez nem történik meg, a rendezőség az eredményeket nem veszi figyelembe. A vasárnapi napon az értékelő lapokat a mászás megkezdése előtt fel kell venni, ennek hiányában résztvevő a mászást nem folytathatja.

Egymást biztosíthatják a résztvevők, ennek hiányában a rendezőség segít a biztosításban.

A mászott út alatt csak a biztosító ember tartózkodhat!

Az óvásra a rész-, illetve végeredmények közlése után 20 perccel van lehetőség, amelynek költsége 20.000,- HUF. A szabályok be nem tartása kizárást von maga után

Mivel természetes sziklán történik a mászás, ezért a fejvédő használata kötelező! Az időjárás okozta problémák nem befolyásolják a verseny időtartamát és lebonyolítását.

A mászóútba beszálni és mászni csak úgy lehet, hogy azzal más mászópartikat, személyeket nem akadályoz és nem veszélyeztsz! Különös figyelmet fordítva a feltorlódással érintett szektorokban!

Változás jogát a rendezőség fenntartja!